Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@05:03:13 GMT

چرا جلسه تعیین حداقل دستمزد کارگران به نتیجه نرسید؟

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۳۵۹۲۰

چرا جلسه تعیین حداقل دستمزد کارگران به نتیجه نرسید؟

فرارو- پنج‌شنبه شب «۲۹ اسفنده» سومین جلسه شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان، شریعتمداری وزیر کار و سایر مقامات دولتی، به منظور تعیین حداقل حقوق کارگران در سال ۹۹ به دلیل فاصله بسیار زیاد نظرات طرفین در خصوص رقم افزایش حداقل مزد بدون دستیابی به نتیجه خاصی پایان یافت.
به گزارش فرارو، درحالیکه برخی از کارفرمایان بر افزایش تنها ۱۵ درصدی حداقل حقوق کارگران تاکید دارند و برخی از مقامات وزارت کار نیز از این موضوع پشتیبانی می‌کنند، نمایندگان کارگری خواهان افزایش ۴۵ درصدی حداقل به میزان یک میلیون و ۴۸۰ هزار تومان هستند، امری که به نظر می‌رسد، دولت و کارفرمایان به هیچ عنوان زیر بار قبول آن نروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  کارگران به دنبال افزایش حدود ۱.۵ میلیون تومانی حداقل حقوق
فرامرز توفیقی نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه سومین جلسه این شورا برای تعیین تکلیف حداقل دستمزد سال ۹۹ به نتیجه نرسید، اظهارداشت: به دلیل اینکه دیدگاه‌های نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولتی در خصوص تعیین حداقل مزد نزدیک نبود، جلسه شورای عالی کار بدون نتیجه پایان یافت، این در حالیست که در طول عید این امکان وجود دارد که جلسات برای تعیین تکلیف حداقل دستمزد تشکیل شود.
وی افزود: ما به عنوان نمایندگان قشر زحمتکش کارگر اینکه تا چه زمانی جلسات طول بکشد، هیچ گونه ضرب‌العجلی نداریم، بلکه به دنبال آن هستیم حق قانونی کارگران داده شود، بر اساس ماده ۴۱ قانون کار حداقل دستمزد کارگران در سال باید بر اساس نرخ تورم باشد و این امری است که شورای عالی کار باید آن را در نظر داشته باشد و ما در این راستا چه چیزی جزء احقاق حق کارگران را نمی‌خواهیم و به دنبال آن‌ نیز نیستیم که بخواهیم حقوق کارگران را در نظر نگیریم و برای تعیین دستمزد تسامح به خرج دهیم.
توفیقی با تاکید بر اینکه درخواست ما برای افزایش حداقل حقوق در سال ۹۹، یک میلیون و ۴۸۰ هزار تومان، گفت: با توجه افزایش نرخ تورم طی سال‌های اخیر حداقل معیشت کارگران در خطر جدی قرار گرفته و برای جبران این امر باید حداقل حقوق کارگران با افزایش ۴۵ درصدی رو به رو شود، این در حالیست که در سال‌های گذشته حقوق کارگران همپای نرخ تورم رشد پیدا نکرد که این امر در نهایت موجبات آن را فراهم آورد که سفره‌های کارگران آب رفته و کوچکتر از گذشته شود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به اینکه باید در مورد افزایش حداقل حقوق وزارت کار در سال آینده تفاهم صورت گیرد، بیان داشت: قطعاً عدالت دستمزدی در سال‌های اخیر برای کارگران به هیچ عنوان اجرا نشده، اما ما به دنبال آن هستیم که این امر برای سال ۹۹ اجرایی شود، از طرفی با توجه به این که کارگران در حال حاضر مشغول به کار هستند و علیرغم اینکه اکثر کارمندان دولت و بخش خصوصی به دلیل شیوع کرونا کار خود را ترک کردند، جا دارد شورای عالی کار هر چه زودتر و در ایام عید تکلیف افزایش حقوق کارگران را مشخص نماید.   میزان افزایش حداقل حقوق، باید معیشت کارگران را تامین کند
حسین راغفر استاد اقتصاد دانشگاه الزهراء در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه سبد معیشت کارگران طی دو سال اخیر با کاهش بسیاری روبرو بوده، اظهار داشت: با توجه به اینکه نرخ تورم در دو سال گذشته با افزایش افسار گسیخته‌ای مواجه شده، حقوق کارگران حداقل باید افزایش ۳۵ درصدی را داشته باشد، در غیر این صورت باز هم سفره کارگران کوچکتر از گذشته خواهد شد.   وی با تاکید بر اینکه نرخ تورم در سال ۹۹ پیش‌بینی می‌شود بیش از ۳۵ درصد باشد، گفت: این امر فشار معیشتی کارگران را افزایش خواهد داد، از سویی با توجه به این موضوع، دولت باید علاوه بر افزایش حداقل دستمزد، کمک‌های حمایتی برای کارگران و سایر اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه در نظر بگیرد، این کمک‌ها باید در موضوعاتی نظیر آموزش، بهداشت و درمان و حمل و نقل اجرایی شود.
این اقتصاددان نهادگرا با بیان این‌که سیاست‌های نئو لیبرالی دولت‌ها و مجالس گذشته، وضعیت معیشتی اقشار مختلف جامعه را بسیار تضعیف کرده است، افزود: سیاست‌هایی که به خصوص از سال ۶۸ و بعد از پایان جنگ با هدف توسعه اقتصادی در پیش گرفته شد، بسیاری از مردم را با مشکلات زیادی روبرو کرد، حال در سال‌های اخیر به دلیل افزایش نرخ ارز و کاهش قدرت پول ملی، بیشتر مردم فقیر‌تر شده‌اند، به‌طوریکه امروز تمامی کارگران زیر خط فقر هستند.
راغفر با اشاره به اینکه اگر کارگران در کشور دارای اتحادیه‌ها و سندیکا‌های قدرتمندی بودند، امروز می‌توانستند برای افزایش حقوق و دستمزد خود چانه‌زنی موثری را انجام دهند، بیان داشت: شورای عالی کار که مسئول تعیین حداقل دستمزد است به صورت سه جانبه و با حضور نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولتی در اینباره تصمیم می‌گیرد، اما هر ساله به دلیل قدرت بیشتر کارفرمایان و نزدیک بودن نظر دولت به آنها، نظرات نمایندگان کارگری در نظر گرفته نمی‌شود و میزان افزایش حقوق کارگران همواره بسیار کمتر از افزایش نرخ تورم است.
این کارشناس مسائل اقتصادی اضافه کرد: طی سال ۹۸ سبد معیشتی کارگران بسیار کوچکتر از سال‌های گذشته شد، به‌طوریکه سفره کارگران به چند قلم اساسی خلاصه شد، حال در این باره دولت باید اقدامات بسیار موثری را جهت بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی کارگران در دستور کار قرار دهد تا آن‌ها بتوانند حداقل معیشت خود را تامین کنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: حداقل دستمزد کارگران افزایش حداقل دستمزد میزان افزایش حداقل دستمزد حداقل دستمزد 99 افزایش حقوق وزارت کار شورای عالی کار نمایندگان کارگری شورای عالی کار حقوق کارگران افزایش حداقل حداقل دستمزد تعیین حداقل حداقل حقوق نرخ تورم حقوق کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۵۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟

به گزارش همشهری آنلاین، به دنبال تصویب پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی برای افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در هیات دولت، حقوق آن دسته از بازنشستگان تأمین اجتماعی که حداقل بگیر هستند، ۳۵ درصد افزایش پیدا می‌کند و در سایر سطوح مزدی، حقوق بازنشستگان ۲۲ درصد به‌اضافه رقم ثابت ماهانه ۶۹۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

پیش‌ازاین سازمان تأمین اجتماعی از اعمال افزایش حقوق بازنشستگان خود در اردیبهشت‌ماه خبر داده بود. طبق روال معمول، این سازمان پیشنهاد خود برای افزایش حقوق بازنشستگان را به دولت ارسال می‌کند و بعد از تصویر در هیات وزیران، روی دریافتی بازنشستگان اعمال خواهد شد.

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، دیروز در حاشیه نشست هفتگی هیات دولت از تصویب پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار برای افزایش حقوق مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی در هیات دولت خبر داد.

جزئیات اعلامی از سوی بهادری جهرمی برای میزان افزایش حقوق مستمری بازنشستگان حاکی از این است که پیشنهاد تأمین اجتماعی مبتنی بر مصوبه شورای عالی کار برای دستمزد سال ۱۴۰۳ کارگران بوده است.

او اظهار کرد: طبق مصوبه دولت، حقوق حداقل بگیران بازنشستگان حوزه تأمین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت و یک بازنشسته دارای همسر و یک فرزند حداقل حقوق بالای ۱۰ میلیون تومان خواهد شد. همچنین برای سایر سطوح ۲۲ درصد به‌اضافه عدد ثابت ۶۹۰ هزار تومان در هیات وزیران تصویب شد.

چندی پیش، میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد: حقوق بازنشستگان در فروردین‌ماه، بدون تغییر نسبت به سال قبل واریز شده؛ اما افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در حقوق اردیبهشت آنان اعمال می‌شود و مابه‌التفاوت حقوق فروردین آنها نیز همراه با حقوق خردادماه پرداخت خواهد شد.

به گزارش همشهری، بر اساس ماده ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی، افزایش حقوق ذینفعان سازمان تأمین اجتماعی اعم از مستمری‌بگیر و بازنشسته، هر سال به تصویب هیات وزیران می‌رسد، به‌نحوی‌که حداقل دریافتی مستمری‌بگیران از حداقل دستمزد مصوب همان سال کارگران کمتر نباشد.

این در حالی است که بر اساس ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، هیات مدیره این سازمان پیشنهادی برای افزایش مستمری بازنشستگان این سازمان تدوین کرده و به هیات دولت ارائه می‌کند و از آنجایی که تأکید ماده ۹۶ بر جبران هزینه‌های متورم زندگی در طول یک سال است و نرخ تورم رسمی یکی از مصادیق افزایش هزینه‌های زندگی محسوب می‌شود، باید در تعیین مستمری، نرخ تورم نیز مدنظر قرار بگیرد درحالی‌که در تعیین دستمزد کارگران لزوماً این موضوع مدنظر قرار نمی‌گیرد.

کارگران با استناد به همین ماده‌قانونی، خواستار افزایش حقوق بازنشستگان با رقمی بالاتر از مصوبه مزد هستند؛ چراکه در این ماده‌قانونی فقط دولت مکلف شده حداقل دریافتی مستمری‌بگیران از حداقل دستمزد مصوب همان سال کارگران کمتر نباشد و از آنجایی که اوضاع معیشتی بازنشستگان مساعد نیست و امکان کار بیشتر و شغل دوم برای تأمین معاش را ندارند، از دولت می‌خواهند مستمری‌ها را بیشتر افزایش دهد.

کد خبر 848765 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بازنشستگان تامین اجتماعی حقوق و دستمزد سازمان تامین اجتماعی

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • فیلم| حقوق حداقل بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • تنگنای معیشتی کارگران در سال ۱۴۰۳/ جامعه کارگری مخالف ورود مجلس به موضوع تعیین مزد است
  • احتمال تغییر رقم دستمزد کارگران در ۱۴۰۳ تقویت شد؛ آیا مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • احتمال تغییر رقم دستمزد کارگران در ۱۴۰۳ تقویت شد/ آیا مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟